Стало відомо, де сталися «прильоти» в Харкові (ФОТО, ВІДЕО)

Окупанти вдарили по центральній частині міста ракетами С-300

Учора пізно ввечері російські війська завдали ракетних ударів по житловій забудові у центрі Харкова. Очільники Харкова та Харківської ОВА повідомили про постраждалих та значні руйнування.

"Удар по центру Харкова носить виключно терористичний характер. Постраждали щонайменше десять житлових будинків, і це тільки за попередньою інформацією. Зранку департамент ЖКГ продовжить обстеження периметру сьогоднішнього обстрілу і буде уточнена інформація. Постраждалих на даний момент 17 осіб, з яких один важкий. Рятівники продовжують розбирати завали, яких багато". – написав мер Харкова Ігор Терехов сьогодні вночі.

За словами речника Харківської облпрокуратури Дмитра Чубенка, близько 22-ї години військові РФ випустили дві ракети – попередньо із ЗРК С-300 у Бєлгородській області. Загиблих немає, триває розбір завалів.

РФ влучила у проїжджу частину та у житловий триповерховий будинок, попередньо, ракетами С-300, повідомив очільник поліції області Володимир Тимошко.

"Серед поранених військових немає, всі цивільні. Влучання по цивільному об'єкту, в якому живуть звичайні жителі Харкова, у центрі, що знову вказує на те, що це терористичний акт, зроблений з метою залякування і знищення населення. Це геноцид. Це будинок старої забудови", — сказав Тимошко.

За його словами, пошкоджена також лікарня навпроти будинку, де було влучання. У медичному закладі було загоряння двох поверхів. Поранених серед персоналу немає, пацієнтів на момент удару не було.

За даними обласного главку ДСНС, на момент прибуття вогнеборців було виявлено декілька осередків займання в двох будівлях. Загальна площа пожежі склала близько 60 квадратних метрів. Також зафіксовані руйнації та пошкодження житлових та інших будівель.

Працівниками ДСНС врятовано 1 жінку та евакуйовано 30 чоловік. За попередньою інформацією всього постраждало 17 чоловік.

Аварійно-рятувальні роботи тривають. Працює 13 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 70 чоловік особового складу ДСНС.

Вже сьогодні зранку Ігор Терехов повідомив, що зросла кількість постраждалих житлових будинків.

"Кількість житлових будинків, що постраждали від прильотів двох ворожих ракет вчора ввечері, - 19. Сімнадцять городян мають поранення, 14 з них у лікарні, одна у важкому стані. 14 автівок розтрощено. На місці продовжують роботи усі відповідні служби. Усім, хто цього потребує, надається уся необхідна допомога", – написав мер.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться