Наступ та потужні обстріли: що робиться на Харківщині станом на ранок

Потужні вибухи сьогодні вночі лунали на Харківщині

Протягом минулої доби на фронті відбулося 92 бойових зіткнення.

Загалом ворог завдав 6 ракетних та 90 авіаційних ударів, здійснив 115 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти цивільної інфраструктури. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти Зарічне, Нестерне, Красний Яр, Чорне, Козача Лопань, Табаївка Харківської області.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку силами оборони відбито 4 атаки противника в районах населених пунктів Синьківка і Табаївка Харківської області.

За даними начальника ГУНП в Харківській області Володимира Тимошка, 6 березня близько 13:30 ворог завдав удар по селищу Борова з оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер-М". Загинув 70-річний чоловік. Під завалами опинилася жінка, її з травмами до ставили в лікарню. Також поранення отримали її п’ятеро детей, у тому числі троє неповнолітніх хлопчиків віком від 12 до 16 років. 73-річний чоловік отримав медичну допомогу на місці.

7 березня близько 00:05 військові рф знову обстріляли селище.  Внаслідок обстрілу пошкоджено будинки, автомобілі.

Близько 15:37 відбувся ворожий артилерійський обстріл околиць селища Козача Лопань. Без постраждалих.

О 01:00 ворог обстріляв населений пункт Мартове. Внаслідок атаки безпілотників пошкоджено приміщення дитячого садка, ліцей, сім житлових будинків, магазин, перебита газова труба.

Близько 00:50 ворог завдав удар по адмінбудівлі в Малинівці, виникла пожежа.

Упродовж доби слідчі, криміналісти,  вибухотехніки виїжджали на місця подій, документували наслідки воєнних злочинів росіян: зібрали речові докази, опитали свідків та постраждалих.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Прикордонники затримали п’ятьох осіб на старті запливу через Дністер до Молдови

Трьох мешканців Київської та Харківської областей виявив оператор квадрокоптера на "старті запливу" та одразу скоординував рух прикордонного наряду на службовому катері для їх затримання.

Ще двох "плавців" затримали завдяки оперативній інформації на березі річки – чоловіки якраз одягали гідрокостюми та готувалися перепливати Дністер.

Подивитися відео та дізнатися, що чоловікам за це буде – можна за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться