У Харківській області можуть оголосити примусову евакуацію: причини

В яких регіонах можуть розмістити евакуйованих з Харківщини

У Харківській ОВА розглядають можливість оголошення примусової евакуації з деяких районів області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника ХОВА Олега Синєгубова.

Він зазначив, що зараз обов’язкова евакуація родин з дітьми триває із 57 населених пунктів Куп’янського району. А обов’язкова евакуація в примусовий спосіб здійснюється ще з 18 населених пунктах Великобурлуцької та Вільхуватської територіальних громад – із них евакуйовано понад 160 дітей. 

Очільник ХОВА зазначив, що розглядається можливість оголошення обов’язкової евакуації, у тому числі у примусовий спосіб, із прикордонних населених пунктів Харківського та Богодухівського районів. “Це зумовлено системними обстрілами з боку російських окупантів, а також частішим застосування керованих авіабомб”, - зазначив Олег Синєгубов. 

Начальник Харківської ОВА пояснив, що мешканців регіону розміщуватимуть в місцях компактного проживання в інших районах області. Водночас тимчасові помешкання готові надати у Житомирській, Львівській та Івано-Франківській областях.

Також Олег Синєгубов нагадав, що на Харківщині триває ліквідація наслідків ворожого ракетного удару по об'єктах енергетичної інфраструктури. За його словами, зараз усі жителі мають світло, утім в області застосовуються погодинні відключення електроенергії. 

“Графіки погодинних відключень світла коригуються. Тому що деякі житлові будинки знаходяться на лініях критичної інфраструктури, через що споживання електроенергії збільшується. Наразі триває робота щодо стабілізації постачання електроенергії населенню”, - додав начальник Харківської ОВА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чому в Харкові не витримуються графіки погодинних відключень світла.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться