На прикордонних територіях Харківщини ситуація загострюється: подробиці

Окупанти проводять підготовку до нових наступів

Окупанти не припиняють обстрілювати Харківську область - особливо потерпають від ворожих ударів прикордонні населені пункти. Адже близьке розташування до кордону країни-агресорки дозволяє російським військовим завдавати ударів. Заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов в ефірі національного телемарафону розповів, що відбувається на прикордонні Харківщини, повідомляє портал "Коментарі".

За його словами, прикордоння Харківщини приводиться у стан, непридатний для життя. При цьому минулої доби військові РФ не намагалися проводити наступальні дії на Куп’янському напрямку і не обстрілювали Харків.

Євген Іванов зазначив, що фіксується значне посилення обстрілів Харківського району наряду з Куп’янським, який стабільно у важкій ситуації.

“Це не затишшя. Я сказав би так, точка тиску переміщена у бік руйнування півночі й сходу у вигляді обстрілів. Щодня руйнується інфраструктура житлова та нежитлова. Якщо ми маємо навіть такі доби, вони дуже рідко бувають, але бувають, коли немає наступу на Куп’янському напрямку, це просто перегрупування їхніх військ. Вочевидь, цей наступ буде поновлено. Зазначу, що прикордонні наші громади приводяться у стан, непридатний для життя”, – сказав заступник начальника ХОВА.

Розповів про ситуацію в Куп'янській громаді й начальник Куп'янської міської військової адміністрації Андрій Беседін. Він в ефірі телеканалу "Еспресо" повідомив, що Куп'янськ продовжує потерпати від щоденних обстрілів. Внаслідок цього, страждає інфраструктура, логістика й цивільне населення. “Ворог не полишає спроб протиснути оборону й знайти слабкі місця, однак завдяки нашим Захисникам шансів на успіх агресори не мають. Продовжуємо проводити заходи з обов'язкової евакуації населення й закликаємо не нехтувати своєю безпекою та життям і здоров'ям своїх близьких. Зі своєї сторони Куп'янська міська військова адміністрація надає повну підтримку мешканцям Куп'янської громади, які перебувають в евакуації”, - зазначив він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, коли та куди можуть піти у наступ окупанти. Чи буде Харків та Київ головною метою Росії, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться