Ігор Терехов розповів, що буде з Харковом без допомоги США

Для захисту Харкова та харків'ян потрібні сучасні системи протиповітряної оборони

Харківський міський голова Ігор Терехов розповів про ситуацію в місті та необхідність захистити місто. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв'ю очільника міста британській газеті The Guardian.

Мер Харкова заявив, що без військової допомоги Сполучених Штатів Америки та сучасних засобів протиповітряної оборони Харків, який зазнає масованих атак з боку Росії, може стати “другим Алеппо”. Очільник міста мав на увазі сирійське місто Алеппо, яке десять років тому зазнало сильних бомбардувань з боку російських і сирійських урядових військ.

Ігор Терехов розповів, що останнім часом країна-агресор посилила обстріли енергетичної інфраструктури та житлових районів Харкова. Від дій російських військових, повідомив Ігор Терехов, сьогодні страждають 1,3 мільйона харків’ян, і для їх захисту потрібні сучасні системи протиповітряної оборони. 

Очільник Харкова підкреслив, що пакет військової допомоги США на суму 60 мільярдів доларів США, який наразі “застряг” у Конгресі, має для України критичне значення.

“Нам потрібна ця підтримка, щоб Харків не став другим Алеппо”, - акцентував Ігор Терехов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія може розбивати Харків квартал за кварталом. На думку українських військових, росіяни не здатні окупувати місто, однак ворожі удари можуть спричинити чимало шкоди. Адже окупанти можуть завдавати ударів фактично по центру міста.

Також ворог не припиняє обстрілів прикордонних населених пунктів. Що відбувається в Харківській області поблизу кордону з РФ читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться