Російська армія посилила наступ на Куп’янщині: подробиці

За минулу добу окупанти вбили чотири людини на Харківщині

Протягом минулої доби на фронті відбулося 122 бойових зіткнення.

Загалом, ворог завдав 8 ракетних та 61 авіаційний удар, здійснив 129 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали об’єкти цивільної інфраструктури. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти Веселе, Харків, Вовчанськ, Синьківка, Петропавлівка, Подоли Харківської області.

Під артилерійським вогнем були понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.

На Куп’янському напрямку нашими воїнами відбито 6 атак в районах населених пунктів Берестове, східніше Копанки Харківської області.

Нагадаємо, що учора близько 10 години окупанти здійснили обстріл КАБами по селищу Золочів Богодухівського району. Відомо про двоє загиблих та тринадцять постраждалих цивільних людей, серед них — 11 річний хлопець. Загинули місцеві – чоловік 62 років та його 38-річна невістка, перебували у автівці в районі влучання ворожого КАБу. Чоловік загинув у свій день народження.

Жахливі фото обстрілу – дивіться за посиланням.

Крім того, учора близько 10:30 було завдано авіаційного удару по приватному житловому сектору Київського району м. Харкова. Пошкоджено щонайменше 10 приватних домоволодінь, господарчі споруди тощо. У Шевченківському районі зафіксовано влучання у лісосмузі. Без постраждалих.

За попередніми даними, ворог завдав удари по місту УМПБ Д30-СН (уніфікований міжвидовий плануючий боєприпас, калібр 30 см).

Близько 12 години окупанти обстріляли село Лелюківку Шевченківської громади, що на Куп'янщині. В результаті травми отримала 67-річна жінка. Її доставили до медичного закладу. На жаль, жінка померла в лікарні.

1 травня близько 16:10 російські військові обстріляли с. Липці Харківського району. Зафіксовано пряме влучання у житловий будинок. Осколкові поранення отримала 78-річна жінка. Від отриманих травм вона померла.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться