Здавав позиції ЗСУ через «подругу-журналістку» з чату знайомств: судитимуть мешканця Дергачів

Викрито жителя Харківщини, який передав ворогу дані про Сили оборони через «подругу-журналістку» з чату знайомств

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, у травні 2024 року на безробітного мешканця міста Дергачі, що знаходиться неподалік Харкова, через чат знайомств у месенджері вийшла громадянка рф. Вона нібито працює журналісткою та розповідає про події на Харківщині від звичайних місцевих мешканців. Саме ця дівчина виконувала роль "звʼязкової" між підозрюваним та російськими спецслужбами.

"Журналістка" почала "романтичне спілкування" з чоловіком, а він, у свою чергу, збирав та передавав їй місця дислокації українських військових та техніки у Дергачах.

Підозрюваний обходив місто та приховано здійснював фотофіксацію місць базування Сил оборони. Ця інформація була необхідна рф для нанесення прицільних ракетних ударів та атак БпЛа по місту.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування та оперативний супровід – СБУ.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Про посилення засобів ППО у Харкові повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі". Він зазначив, що ситуація дещо покращилася у цьому напрямку. "Уже виконана величезна робота щодо посилення засобів ППО по Харкову. Не озвучуючи деталі скажу, що завдання поставлені і військові дійсно нарощують потенціал. Містяни це вже відчули".

Читайте також: У Харкові люди продовжують ставати у черги: що видають 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться