Ситуація складна: що відбувається на кордоні в Харківській області

Окупанти найбільше обстрілюють прикордоння Харківської області

Ворожі війська продовжують завдавати ударів по  прикордонних населених пунктах України, найбільше від атак потерпає Харківська область. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, пишуть “Коментарі. Харків”.

За його словами, ситуація на північних кордонах України залишається складною. "Ситуація досить непроста, в першу чергу, через обстріли, які росія продовжує щоденно по території України. Загалом, якщо говорити про обстріли, лише з початку цього місяця нашими прикордонними нарядами зафіксовано понад 1800 обстрілів, які здійснила росія по території Чернігівщини, Харківщини, Сумщини. Найбільше припадає по Харківській області", - сказав він.

Також, зазначив Демченко, росіяни намагаються використовувати диверсійно-розвідувальні групи.

"Ситуація практично незмінна. Найбільше таких спроб фіксується на Сумському напрямку, але також є активність по Харківщині. Ворожі ДРГ - це загроза не лише Силам оборони України, це загроза і мирним жителям", - підкреслив речник ДПСУ.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що загрози для жителів Харкова з півночі зараз немає. Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" поінформував начальник служби зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо. Так він відповів на питання про те, що росіяни можуть спробувати зробити відволікаючий маневр - наступ із Бєлгорода на Харків, щоб відтягнути частину військ з Куп'янського напрямку.

За словами Володимира Фітьо, кількість російських військ, які знаходяться на північному кордоні, відстежується. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться