Майже два роки невизначеності та надії: дівчина дочекалася нацгвардійця з полону (ФОТО)

З полону військовий подзвонив один раз - говорив шаблонно

Жителька Харківської області Вероніка Лозко розповіла про щасливу історію повернення коханого з російського полону, пишуть “Коментарі. Харків” з посиланням на інформацію “Суспільне новини”. 

24-річний нацгвардієць Олександр Бутов потрапив у полон 3 березня 2022 року в Луганській області. Хлопець попередив кохану 2 березня, що не буде виходити на зв’язок, і що все буде добре. А потім зник. І десь з 8 березня на його сторінках у соцмережах почали з’являтися дописи на зразок: "Здавайтеся, це не наша війна". Дівчина зрозуміла, що щось сталося. 

Олександр не виходив на зв'язок і не відповідав на повідомлення. У травні 2022 року в російських Telegram-каналах виклали його зображення з табличкою, що він у полоні. Тоді Росія вже офіційно підтвердила це через Міжнародний Червоний Хрест.

З проханням швидше обміняти 24-річного хлопця Вероніка по кілька разів зверталася до СБУ, Національного інформаційного бюро з питань військовополонених, Міжнародного Червоного Хреста, ООН і Президента України. Вона навіть не рахувала, скільки було звернень. Дівчина також виходила на акцію з закликом повернути українських військових з полону.

Вероніка згадує, що з полону Олександр подзвонив їй один раз - 23 квітня 2022 року. Тоді він розмовляв шаблонно “все добре, живий-здоровий, годують, поють, взувають”.

"Коли обміни припинилися, я подумала, що мені доведеться чекати дуже довго. Але я себе налаштувала: чекати, так чекати. Я просто знала, що він повернеться. У будь-якому випадку. Що він буде живий і все буде гаразд", — переконувала себе Вероніка.

Фото надані Веронікою Лозко

Олександр повернувся додому в рамках найбільшого обміну 3 січня. Дівчина отримала повідомлення від Координаційного штабу з питань поводження з полоненими: "Вітаємо. Бутова Олександра було звільнено з полону".

Згодом коханий зателефонував особисто — у полоні він пробув один рік і 10 місяців. За час полону Олександр схуд майже на 20 кілограмів. Зараз військовий проходить обстеження та реабілітацію. 

Пара родом з села Шевелівка на Харківщині, разом виросли та почали зустрічатися у 2020 році.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як знущаються в українських військових в полоні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться