У Харківській області намагаються відновити справедливість: подробиці

«Ми зобов‘язані забезпечити ефективне розслідування заради кожного постраждалого від цієї війни»: Олександр Фільчаков провів спільну нараду в прифронтовому Купʼянську

Керівник Харківської обласної прокуратури провів спільну оперативну нараду з керівниками правоохоронних органів Куп’янського району. Також у ній взяли участі представники військового блоку, очільник районної та міської військових адміністрацій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

"Я хочу подякувати кожному з вас за роботу в надзвичайно складних умовах. Ворог щодня цинічно обстрілює мирне населення та цивільні обʼєкти. Тому документування та розслідування воєнних злочинів залишається незмінним пріоритетом нашої роботи. Ми не маємо права втратити жоден доказ. І наша першочергова мета сьогодні — це відновити справедливість для тих, хто постраждав від дій держави-агресора", — зазначив Олександр Фільчаков.

З 24 лютого 2022 року на Купʼянщині в результаті військових дій з боку зс рф загинуло 211 цивільних осіб, поранено 746 цивільних осіб. Вже пошкоджено понад 2,5 тисячі обʼєктів, з них майже 2 тисячі — житло наших громадян. Також зазнали руйнувань понад 85 закладів освіти, близько 155 адмінбудівель. Більше ніж 360 приміщень приватних підприємств пошкоджено".

Боротьба з внутрішніми ворогами держави на Купʼянщині триває. З початку війни про підозру за державну зраду повідомлено 18 особам, за колабораційну діяльність — 230 особам. Також за пособництво державі-агресору оголошено підозри восьми особам, за виправдовування збройної агресії рф проти України — ще трьом.

У вказаній категорії справ вже винесено 71 обвинувальний вирок. 

Наприкінці наради присутні визначили заходи, спрямовані на активізацію розслідування воєнних злочинів та злочинів проти основ національної безпеки.

"Куп'янщина тримається. Дякуємо нашим військовим, які захищають мирне життя українців. Працюємо далі. Кожен маленький крок наближає нас до Перемоги! Слава Україні!" — наголосив керівник обласної прокуратури.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Люди виїздять поступово: Олег Синєгубов розповів, як проходить евакуація на Харківщині

Про оперативну ситуацію в регіоні та евакуацію населення начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів під час преспідходу, інформують "Коментарі. Харків". Він наголосив, що триває обов’язкова евакуація з 27 населених пунктів Кіндрашівської і Курилівської громад Куп’янського району.

"За два тижні евакуювали більше 300 осіб, з них 30 дітей. Перед початком оголошення евакуації там проживало 3000 людей, з них більше 250 дітей. Евакуація продовжується, працюємо в цьому напрямку спільно з органами місцевої влади і Нацполіцією. Поки що примусову евакуацію не плануємо оголошувати, оскільки люди виїздять поступово, а далі вже будемо дивитися на ситуацію", – наголосив начальник Харківської ОВА.

Як у Харкові почнеться лютий: прогноз на перший тиждень

Прогноз погоди по Харківщині з 1 по 4 лютого

У Харківському регіональному центрі з гідрометеорології дали прогноз погоди у Харкові та області на перші дні останнього місяця зими.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться