Росія, ймовірно, готує масштабний наступ: як відреагували у Харківській ОВА

Що відбувається у Харківській області та де точаться важкі бої

Росія ймовірно, підготувала щонайменше 500 танків для можливих наступальних дій у Харківській області. Ворожі війська можливо намагатимуться захопити Куп'янськ до березня 2024 року. Таку інформацію опублікував Forbes, повідомляють "Коментарі. Харків".

“Російська армія до березня цього року планує повністю захопити Донецьку та Луганську області, й частину Харківської області до річки Оскіл", - приводить видання інформацію Українського центру оборонних стратегій.

“Чому березень? Тому що саме тоді росія “проголосує” за “президента” на всенародних “виборах”. Насправді володимир путін є єдиним реальним кандидатом і зберігатиме свій жорстокий диктаторський контроль над Росією та російською агресивною війною в Україні”, - повідомляє видання.

Також зазначено, що російська армія підготувала близько 500 танків, понад 600 бойових машин та щонайменше 40 тисяч окупантів.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов прокоментував інформацію, наведену в матеріалі. Він повідомив, що армія рф наступає на цьому напрямку із лютого 2022-го року. І з часу проведення контрнаступу Збройних Сил України ворог не полишав намірів знову відвоювати втрачені території, адже для них це логістично важливий напрям. Тому щодня окупанти не припиняють завдавати ударів: КАби, ФАБи, артилерія, РСЗВ, дрони - рф застосовує на Куп’янщині весь арсенал.   

“Вже понад пів року на всіх ділянках фронту точаться важкі бої, росіяни ведуть штурмові дії високої інтенсивності. Але ЗСУ весь цей час відбивають атаки ворога, ми постійно посилюємо обороноздатність всієї області. Збройні сили готові до будь-яких подальших сценаріїв, дій противника та швидкого реагування на результати розвідки. Нам є що протиставити ворогу!”, - запевнив Олег Синєгубов. 

Раніше "Коментарі" повідомляли, що ворог напередодні завдав удару по прикордонню в Харківській області.

А начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наміри ворога та оборону області. Детальніше про це читайте за посиланням




Джерело: https://t.me/synegubov/8287
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться