Безробітний на Харківщині “подбав про кар'єру” під час окупації: подробиці

Житель Харківщини встиг втекти до росії

У Харківській області виявили колаборанта, який був безробітним, а під час окупації обійняв посаду “начальника отдела”. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

За фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України) чоловіку повідомлено про підозру.

Підозрюваний — 22-річний безробітний мешканець селища Козача Лопань Харківської області.

picture

Досудове розслідування встановило, що під час захоплення російськими військами населеного пункту він вирішив “подбати про карʼєру”. 

У прокуратурі повідомили, що він добровільно та свідомо пішов на співпрацю з ворогом та працевлаштувався до окупаційної адміністрації. Колаборант обійняв посаду “начальника адміністративно-господарчого відділу”.

Чоловік “керував” житлово-господарською сферою у селищі -  слідкував “за порядком” для комфорту “нової влади”.

Напередодні деокупації Харківського регіону чоловік встиг втекти на територію рф. Зараз вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук. 

Колаборанту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у Харкові та області прокуратура продовжує виявляти колаборантів. У Харкові викрили доцента вишу, який допомагав окупантам обстрілювати місто. Детальніше про цю справу читайте за посиланням.

Інший мешканець Харкова радів “освобождению Харьковского региона”. Що йому загрожує, читайте тут




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться