ЗСУ про головну ціль окупантів на Харківщині

Який населений пункт у Харківській області намагаються захопити окупанти та чи є загроза для Харкова

У Харківській області тривають важкі бої. Ворог планує “повернути втрачене” та робить спроби повторно окупувати території. Про ситуацію в Харківській області та ймовірні загрози для Харкова повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію начальника пресслужби ОСУВ “Хортиця” Іллі Євлаша. 

Він в ефірі телемарафону “Єдині новини” розповів, що ворожі війська концентрує основні зусилля на Куп’янському напрямку - у смузі відповідальності ОСУВ "Хортиця". Інтенсивні бої ведуть поблизу Синьківки, Лиман Перший. “Куп’янськ для ворога зараз на нашій ділянці - це найголовніша ціль, оскільки це являється одним з таких логічних хабів, який дозволить їм перекидати свої резерви залізничним шляхом, на базі також звичайної будь-якої урбанізованої місцевості можна розмістити командні пункти, склади, можна розмістити людей, - зазначив Ілля Євлаш і додав, - тобто для них це залишається пріоритетною ціллю в смузі відповідальності”.

Начальник пресслужби наголосив, що оборона ділянки досить потужна. Її зводили протягом довгого часу. Також він повідомив, що ворогу вже досить довгий час там не вдається пройти мінно-вибухові фортифікаційні загородження.

За словами Іллі Євлаша, ворожі війська розпочали свій наступ із середини жовтня і він триває до цього часу. “Звичайно, на це ворогу потрібно дуже багато ресурсів, не дивлячись на те, що він досить потужний і чисельний, великий, це не означає, що він постійно буде проводити наступальні дії”, - наголосив начальник пресслужби.

На його думку, окупанти намагаються підтримувати ці дії до так званих виборів, бо росіянам дуже важливо показати якісь результати.

Прокоментував він і можливу підготовку окупантів до наступу на Харків. При цьому він зазначив, що досить потужних формувань, наступальних угрупувань не відмічається. “Так, це можливо локальні є якісь підсилення, проте шансів на те, що вони підуть і матимуть якийсь успіх, у них немає, оскільки Харків іще на початку повномасштабного вторгнення продемонстрував, що це українське місто”, - зазначив він.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв про ситуацію в Харкові та області на ранок 11 лютого. Де були “прильоти” на про наслідки ворожих атак читайте за посиланням

А в Харкові сьогодні оголошено День трауру у зв'язку з жахливими наслідками ворожого обстрілу міста. У ХОВА опублікували імена загиблих від російського удару.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться