Обстріли Харкова та наслідки атак: огляд закордонних медіа

Що повідомляли закордонні медіа про Харків цього тижня

Цього тижня іноземні ЗМІ облетіла новина про жахливі наслідки чергового ворожого обстрілу Харкова. Нагадаємо, що ударні БПЛА атакували Харків в ніч з 9 на 10 лютого, внаслідок чого загинули 7 осіб, знищено 15 будинків. Портал “Коментарі” інформує, як описали ситуацію в Харкові закордонні медіа. 

Видання BBC розповіло про трагедію у матеріалі “Харків: семеро "згоріли живцем" внаслідок удару російських безпілотників по нафтобазі” та далі приводять слова офіційних осіб:

“Семеро людей загинули в результаті атаки російського безпілотника, яка спричинила величезну пожежу в північно-східному місті Харків”, - повідомляє місцева влада.

“Серед жертв - двоє батьків з трьома малолітніми дітьми, які "згоріли живцем" у власному будинку”, - повідомив заступник начальника обласної поліції Сергій Болвінов (варто зазначити, що ЗМІ неправильно вказало прізвище). 

Також в інтерв'ю українському телебаченню він повідомив: "Ціла вулиця... перетворилася на пекельну розплавлену масу".

У відеозверненні з місця подій мер Терехов заявив, що "російський агресор руйнує наше місто". "Але ми подолаємо. Ми переможемо", - додав він.

Видання Reuters у матеріалі “Українська сім'я з п'яти осіб загинула в результаті атаки російського безпілотника в Харкові” приділило окрему увагу загиблій родині. 

“Український прокурор, її чоловік і троє їхніх маленьких дітей були серед семи загиблих після того, як російський безпілотник, атакувавши нафтобазу на північному сході Харкова, влучив у неї, спровокувавши пожежу, яка спалила пів вулиці дотла”, - повідомили в суботу офіційні особи. 

“Обласна прокуратура назвала місцеву прокурорку, яка загинула разом зі своїми дітьми Олексієм, 7 років, Михайлом, 3 роки, і 10-місячним Павлом, Ольгою Путятіною, і додала: "Сім'я стала заручницею пожежі у власному будинку”, - йдеться у матеріалі. 

The Washington Post в матеріалі "Удар російського безпілотника по Харкову, 2-му за величиною місту України, забрав життя 7 людей" журналісти цитують слова міністра внутрішніх справ та Президента України. 

"Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що понад 50 осіб було евакуйовано і що рятувальники локалізували пожежу до ранку суботи.

В онлайн-заяві президент Володимир Зеленський висловив співчуття родичам усіх загиблих і сказав, що "терор не може залишатися безкарним". "Терор не може залишатися без справедливої відповіді. Терористи мають програти війну, яку вони розпочали. Росія має понести відповідальність за кожне життя, яке вона зруйнувала і знищила", - йдеться в матеріалі.

Раніше "Коментарі" розповідали, що в Харкові збирали речі для постраждалих від ворожої атаки. Пункт збору допомоги організували у 21-й гімназії. Небайдужі харків'яни, мешканці області та й жителі інших регіонів привозити та присилали все, що може допомогти постраждалим. 

Станом на 11 лютого зібрали більше речей, ніж потрібно для задоволення потреб. Тож у Харкові створять спеціальний фонд для постраждалих від обстрілів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться