Що буде з вишами у Харкові: мер звернувся до МОН

Ігор Терехов виступив проти обʼєднання харківських вишів

Харківський міський голова Ігор Терехов взяв участь у засіданні Спілки ректорів Харківської області за участю заступника міністра освіти і науки Михайла Винницького. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Тема засідання була присвячена обговоренню планів МОН України щодо приєднання Української інженерно-педагогічної академії та ХНПУ імені Г. С. Сковороди до Харківського національного університету імені Каразіна, а також Харківського національного автомобільно-дорожнього університету до ще одного з вишів.

Очільник Харкова зазначив, що таке обʼєднання негативно вплине на розвиток системи освіти міста. Попередній досвід обʼєднання харківських університетів, за словами мера, теж не був ефективним.

"Я звертаюся до міністерства з проханням враховувати думку самих вишів і суспільства в цілому. Обʼєднувати університети Харкова зараз – нераціонально і передчасно. Не треба вирішувати за нас, користуючись залишковим принципом, - цей шлях веде в нікуди", - зазначив Ігор Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

День жалоби за загиблими оголошено сьогодні у Харкові

Ракетні обстріли впродовж 23 січня призвели до однієї з наймасштабніших за кількістю жертв трагедій у Харкові за увесь час повномасштабної війни. У звʼязку з чим сьогодні у місті оголошується день жалоби. Про це повідомив харківський міський голова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

"Мої співчуття рідним загиблих у їхньому горі й горіти у пеклі усім російським нелюдям, винним у вбивствах невинних", – написав мер.

“Картку харків'янина” можна оформити по-новому: що змінилося

Відтепер отримати "Картку харків'янина" стало ще зручніше, з Порталом електронних сервісів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.  У міській раді розповіли, як оформити картку, скориставшись порталом електронних сервісів міста Харкова. Що для цього потрібно – читайте за посиланням.

Ігор Терехов відповів щодо евакуації з Харкова у зв’язку з частими обстрілами

Мер Харкова Ігор Терехов в ефірі нацмарафону зазначив: харків'яни не хочуть залишати рідне місто, але кожен прийматиме "виважене рішення".

"Обстріли тривали під час усієї війни – трохи більше, трохи менше. Але місто Харків завжди залишалося під обстрілами. Так, справді, потужні обстріли. Те, що нині творить російський агресор – це чистий тероризм. Це чистий геноцид проти України, проти української нації. Влучання йдуть житловими будинками, приватними будинками, офісами", — підкреслив мер Харкова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться