Випадок африканської чуми на Харківщині: громаду поділили на зони

Випадок африканської чуми свиней зареєстровано на території с. Момотове Вільхівської громади

Відповідно до результатів досліджень Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області в патологічному матеріалі від трупу свині, відібраного на подвір’ї мешканців с. Момотове Вільхівської територіальної громади Харківського району, виявлено ДНК вірус африканської чуми свиней. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з поисланням на інформацію ГУ Держпродспоживслужби Харківщини.

Для встановлення карантинних обмежень стосовно африканської чуми свиней та затвердження Плану заходів щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації захворювання у зв’язку з  виявленням спалаху африканської чуми свиней у с. Момотове Вільхівської громади 26.01.2024 проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Харківській районній державній адміністрації.

Згідно з протоколом засідання №3/2024 визначені карантинні зони щодо недопущення розповсюдження вірусу африканської чуми свиней:

▪ зона захисту радіусом 3 км, яка безпосередньо межує з епізоотичним вогнищем – с. Момотове, с. Кутузівка, с. Байрак, с. Бутенкове, с. Олександрівка Харківського району;

▪ зона спостереження (нагляду) – території населених пунктів Харківського району: с. Верхня Роганка,  с. Прелесне, с. Слобідське, с. Елітне, с. Зернове, с. Бобрівка, с. Циркуни, с. Михайлівка, с. Зелене.

Наразі Головним управлінням Держпродспоживслужби в Харківській області вживаються заходи відповідно до вимог Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків’яни більше не зможуть онлайн моніторити курсування громадського транспорту

З метою безперебійного функціонування об’єктів критичної інфраструктури міського електротранспорту в умовах воєнного стану та запобіганню виникнення надзвичайних ситуацій в регіоні, КП "Харківський метрополітен" припиняє транслювання відомостей про розміщення та пересування міського транспорту в мережі Інтернет. Що це означає – читайте за посиланням.

Що буде з вишами у Харкові: мер звернувся до МОН

Харківський міський голова Ігор Терехов взяв участь у засіданні Спілки ректорів Харківської області за участю заступника міністра освіти і науки Михайла Винницького. Тема засідання була присвячена обговоренню планів МОН України щодо приєднання Української інженерно-педагогічної академії та ХНПУ імені Г. С. Сковороди до Харківського національного університету імені Каразіна, а також Харківського національного автомобільно-дорожнього університету до ще одного з вишів.

Мер Харкова висловив свою думку стосовно цього та звернувся до міністерства – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться