У харківському СІЗО під керівництвом кримінального авторитета організували заробіток (ФОТО)

Скільки злочинці вимагали з підприємців

У Харкові група осіб вимагала у підприємців борги, при цьому частина з фігурантів справи перебуває в СІЗО. А кураторами злочинної групи були російські кримінальні авторитети. Портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури повідомляє про деталі справи. 

П'яти особам повідомлено про підозру за фактом вимагання, вчиненого організованою групою, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 189 КК України), а ще одному їхньому спільнику - заочно за фактом крадіжки, вчиненої групою осіб в умовах воєнного стану  (ч. 1 ст. 28, ч. 4 ст. 185 КК України).

У прокуратурі пояснили, що фігурантами вказаного кримінального провадження стали утриманці Харківського СІЗО та мешканці Харкова. 

Слідство встановило, що лідером злочинного угруповання є кримінальний авторитет Харківського регіону, який відповідає та керує злодійським рухом в місцях позбавлення волі Харківської області. 

“Крім того, він має стійкий зв’язок зі “злодіями в законі” рф. До злочинної діяльності “смотрящий” залучив кримінальників, один з них — 35-річний чоловік — також знаходиться в установі. Члени угруповання “спеціалізувалися” на вимаганні коштів з підприємців та крадіжках. Суми “боргів” коливалися від 300 000 до 600 000 грн”, - Уточнили деталі справи у прокуратурі. 

Правоохоронці 6 лютого 2024 року провели обшуки за місцями утримання та проживання фігурантів. Під час обшуків вилучили зброю, телефони, список підприємців, які нібито заборгували.

Підозрювані, які не перебували в СІЗО, опинилися під вартою в рамках запобіжних заходів.

А ось одного фігуранта ще доведеться знайти. “Щодо 34-річного чоловіка, якому інкриміновано крадіжку (ч. 1 ст. 28, ч. 4 ст. 185 КК України), вирішується питання щодо оголошення його у розшук”, - пояснили у прокуратурі. 

Нагадаємо, що в Харкові та області тривають перевірки з метою виявлення осіб, причетних до ДРГ. Де проводять перевірки та що контролюють правоохоронці, читайте за посиланням

Також “Коментарі” повідомляли, що жителя Харкова викрили на зберіганні відео з дитячою порнографією




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться