У Харкові демонтували один з «головних російських пам’ятників»

Активісти надсилали звернення до міськради ще рік тому

У Харкові демонтовано пам'ятник Михайлу Ломоносову. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію організації "Деколонізація. Україна".

"Це був один з головних російських пам'ятників у місті", – зазначили в організації.

picture

Нагадаємо, що лідер "Деколонізації" Вадим Поздняков написав звернення до міськради щодо демонтажу пам’ятника Михайлу Ломоносову ще у серпні минулого року.

У Харкові пам’ятник на честь російського історика та науковця Михайла Ломоносова знаходився біля будівлі міського дитячого Палацу культури.

У телеграм-каналі активістів був опублікований лист-відповідь міськради на звернення. У документі йдеться про те, що "на обліку як пам’ятка монументального мистецтва пам’ятник не перебуває, знаходиться на балансі комунального закладу "Харківський палац дитячої та юнацької творчості Харківської міської ради Харківської області".

24.02.2022 року з пам’ятника вилучено адресну табличку та з квітня 2023 року ініційовано процедуру його демонтажу". Увесь цей час вирішувалися юридичні питання для організації переміщення пам’ятника з публічного простору в місце, в контексті якого він не буде виступати символом російсько-імперського минулого.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Ворог щодня тероризує цивільне населення Харкова, постійно завдаючи ракетно-бомбових ударів по цивільній інфраструктурі. Рятувальники постійно проводять аварійно-рятувальні роботи на зруйнованих об’єктах, нерідко стикаючись із загрозою їх руйнування. Це небезпечно як для життя самих рятувальників, так і фахівців інших служб, які працюють на таких будівлях.

Як саме рятувальники розпізнають, чи завалиться зараз будівля – читайте за посиланням.

Читайте також: На Харківщині хочуть витратити 16 мільйонів гривень на ремонт у школі за 10кілометрів від кордону з росією



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться