У Харківській області реконструюють укриття за понад 200 мільйонів гривень

На Харківщині реконструюють 5 укриттів у медичних закладах області

Наявність укриття на території медустанови у разі ракетної небезпеки дозволятиме швидко убезпечитися і пацієнтам, і медичному персоналу та продовжити лікування. Тому у Харківській області реконструюють п’ять укриттів у медичних закладах. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

На ці потреби Кабінет Міністрів України виділив загалом понад 218 млн грн.

Коштом цієї державної субвенції відреконструюють безпечні укриття в Близнюківській, Зміївській, Золочівській лікарнях та двох лікарнях міста Харків: №17 та Харківській лікарні швидкої невідкладної медичної допомоги.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харківській області виявили масове розмноження небезпечних шкідників

Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області повідомляє, що за даними спеціалістів Управління фітосанітарної безпеки та контролю в рослинництві на території Слобожанської селищної ради Чугуївського району осередково виявлене масове розмноження та збільшення чисельності небезпечного шкідника. На заселеній площі середня чисельність комах становила 30-40, максимальна – понад 80 екземплярів на кв. м.

На цей час здійснюються заходи для ініціювання запровадження особливого режиму із захисту рослин на території Слобожанської селищної ради Чугуївського району Харківської області для локалізації та знищення небезпечного шкідника.

Читайте також: У Харківському виші розкрили багаторічну корупційну схему: деталі

За даними слідства, з 2012 по 2023 роки на роботу до університету Харкова було прийнято 9 осіб на посади робітників з обслуговування приміщень, серед яких були родичі і знайомі організаторів протиправної оборудки. "Мертві души" не знаходились на робочих місцях та не виконували функціональні обов’язки, однак щомісячно їм нараховували заробітну плату та премії.

У подальшому фігуранти знімали нараховані суми із зарплатних банківських карток фіктивних робітників вишу та привласнювали ці гроші.

За даними з відкритих джерел вдалося з’ясувати, що у 2023 році серед Харківських вишів лише в одному змінилося керівництво – це Національний аерокосмічний університет ім. М. Є. Жуковського "Харківський авіаційний інститут". У ХАІ саме з 2018 по 2023 роки ректором був Микола Нечипорук, він же у 2012 році був проректором з науково-педагогічної роботи університету.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться