Серед військовополонених, що повернулися в Україну, є мешканці Харківщини (УТОЧНЕНО)

П'ятеро жителів Харківщини повернулися з полону додому

Напередодні Україна повернула з російського полону ще 90 захисників. Серед них є нацгвардійці, прикордонники, представники Військово-морських Сил, бійці ЗСУ та тероборони.

Двоє молодих українських бійців 2000 та 2001 року народження, уродженці Харкова та Куп’янщини, потрапили в полон захищаючи Вільхівку. Відтепер вони вдома, зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

УТОЧНЕНО о 16:18: За уточненою інформацією, звільнено з полону 5 захисників з Харківщини! Про це повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Два бійця з Куп’янщини, інші — з Харкова, Малинівської та Краснокутської тергромади.

Один із захисників був на бойовому завданні на Херсонському напрямку, ще один на Ізюмщині, інші — звільняли Вільхівку.

Раніше повідомлялося, що з-поміж інших повернуто 59 оборонців Маріуполя, включаючи бійців, що вийшли з "Азовсталі" і нацгвардійців, які охороняли ЧАЕС.

Читайте також: По Харкову вперше вдарили авіабомбою КАБ-250, яка коштує близько 100 тисяч доларів

Очільник Харківщини Олег Синєгубов зазначає, що це значно дешевше, ніж інші ракетні системи: наприклад, "Калібри", які коштують близько $10 мільйонів. Так само С-400 — це біля $2 мільйонів, якщо брати С-300 — до $500 тисяч коштує одна ракета.

Волонтери та благодійники допомагають харків’янам усувати наслідки обстрілів

В аварійно-відновлювальних роботах беруть участь більш як 20 волонтерських організацій та благодійних фондів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Профільні служби та волонтерські організації декілька діб поспіль працюють в посиленому режимі для відновлення житлових будинків та цивільної інфраструктури, що були пошкоджені внаслідок ударів російських окупантів з 22 червня. 

На Харківщині роздадуть гуманітарні набори: хто отримає

Міжнародні партнери передали 16 000 гігієнічних наборів на потреби евакуйованих жителів Харківщини. Про це повідомив заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов, інформує портал "Коментарі".

"Впродовж поточного тижня волонтери благодійного фонду "Мирне небо Харкова" розвезуть гігієнічні набори по місцям компактного розташування та роздадуть евакуйованим з прикордоння нашої області. Допомогу також отримають соціально вразливі верстви населення регіону", - зазначив Євген Іванов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться