Діти, чиї домівки згоріли 9 лютого у Харкові, отримали ґаджети для навчання

Дітям особисто передали ноутбуки під час візиту міністра освіти

Міністерство освіти і науки України за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) передало 501 гаджет дітям, які проживають у Харкові. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Харківський міський голова Ігор Терехов провів робочу зустріч з міністром освіти і науки Оксеном Лісовим і представником ЮНІСЕФ в Україні Муніром Мамедзаде. Вони відвідали харківську метрошколу та поспілкувалися зі школярами. 

15-ти дітям гості особисто передали ноутбуки. Серед них - шестеро учнів, чиї домівки згоріли 9 лютого під час атаки ворожих безпілотників по приватному сектору в Немишлянському районі. 

Ігор Терехов подякував усім, хто, попри труднощі воєнного часу, працює та навчає дітей. 

"Також хочу висловити вдячність нашим маленьким школярам, які вчаться, незважаючи ні на що. Ми зробимо все можливе, а інколи й неможливе, щоб забезпечити вам якісну освіту", - зазначив очільник міста.

Раніше діти пільгових категорій вже отримали 1,5 тис. ноутбуків. Разом з тим ще існує потреба в понад 2 тис. гаджетів для забезпечення освітніх потреб таких дітей.

Нагадаємо, що Харківщина отримала ще 3600 ноутбуків. Загалом за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) заклади освіти та діти Харківщини в 2023 році отримали 13 700 ноутбуків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Дівчинка з прифронтового Куп'янська, травмована під час ворожого обстрілу, отримала першу ID-карту

До Немишлянського відділу міграційної служби Харківщини звернулась сім'я із прифронтового міста Куп'янськ, яка була вимушена переїхати в Харків. У грудні 2023 року в будинок родини влучила ворожа ракета і їм довелось евакуюватись за допомогою волонтерів. Що пережила дитина – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться