Попри дрони, ракети та КАБи: які роботи виконують в Харкові (ФОТО)

На яких локаціях у Харкові висадять квіти

У Харкові почали висаджувати перші квіти. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

“Сьогодні озеленювачі СКП “Харківзеленбуд” прикрашали квітники на Каскаді. Там висадили 4,5 тисяч віол у кольорах державного прапора. Наступними локаціями стануть клумби біля пам'ятника Т. Г. Шевченку та Дзеркального струменю”, - повідомили у міській раді.

Нагадаємо, що у Харкові щороку проводять кампанію з висадки квітів - такі роботи виконують і в умовах дії воєнного стану. Комунальники розповіли про особливості цьогорічних робіт та пояснили необхідність висадки квітів у місті.

Цього року в Харкові планують висадити близько 1,7 млн квітів. Директор СКП “Харківзеленбуд” Дмитро Поздєєв пояснив, що з метою економії клумби прикрасять на 700-800 тисяч квітів менше, ніж у довоєнний час. Директор пояснив, що близько 1,2 млн квітів зараз вирощуються в теплицях підприємства, решту посадкового матеріалу доведеться докупити. Квіти висаджуватимуть, зокрема, в саду ім. Шевченка, біля Дзеркального струменя, а також у центральних парках районів міста.

Дмитро Поздєєв пояснив, що квітів буде менше, ніж до війни, але підприємство продовжить висадку. “У центральній частині Харкова та інших районах проживає дуже багато людей, які потребують психологічного розвантаження. Один з варіантів його отримання - відпочинок у наших парках та скверах, тому вони мають бути доглянутими”, - зазначив директор підприємства.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що жителів Харкова та області попередили про нову небезпеку.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться