У Харківській області попередили мешканців про вибухи

Мешканців області закликали не панікувати та дотримуватися правил безпеки

Сьогодні на території Балаклійської громади проводиться розмінування. Мешканців громади закликають зберігати спокій, не панікувати та слідкувати за оголошенням сигналів "Повітряної тривоги".

Сьогодні, 24 лютого з 11:30 до 12:30, будуть проводитись контрольовані підриви за межами с. Нова Гусарівка.

Також в цей час будуть проводитись контрольовані підриви за межами с. Вербівка.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли:

Мешканців громади на Харківщині закликали перебувати вдома та зібрати "тривожний чемодан"

Очільник Дергачівської громади зазначив, що російські терористи застосовують ракетні удари по мирному населенню, нерідко прив’язуючи це до знакових для себе дат і подій. Саме такою датою є 24 лютого.

"На жаль, наша прикордонна громада є дуже зручним регіоном для російських провокацій, оскільки через Дергачівщину рівно два роки тому ворог розпочав наступ на Харків. Тому закликаю вас утриматись від відвідувань громадських місць, зокрема магазинів, торгових центрів, аптек, закладів громадського харчування, адміністративних і соціальних установ. З метою профілактики рекомендую зарядити пристрої автономного живлення на випадок потенційного блекауту та зібрати речі першої необхідності на випадок можливих заходів з евакуації", – закликав Вячеслав Задоренко.

"Прошу сприймати цю інформацію виключно як застереження, оскільки на нашому напрямку не фіксується концентрація сил ворога, якої було б достатньо для повторного наступу", – зауважив очільник Дергачівської громади.

Читайте також: У Харківській області на три дні дали небезпечний прогноз: подробиці

Харківська область буде знаходитися під впливом антициклонічного типу циркуляції, спостерігатиметься контрастна погода: від від’ємних значень у нічні години до позитивних вдень (до 3-8°С тепла), без опадів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківського регіонального центру з гідрометеорології.

Зазначається, що такі погодні умови сприятимуть повільному таненню снігового покриву, що може призвести у період 24–26 лютого до незначних підйомів рівнів води на річці Сіверський Донець та малих річках Харківської області на 0,1–0,3 м за добу. Вода може досягнути позначок затоплення понижених ділянок заплавних територій річок, що є природним процесом. Оголошено I рівень небезпеки, жовтий.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться