У Харківській області ввели карантин: що відомо

На території Національного природного парку «Гомільшанські ліси» зафіксовано випадок африканської чуми свиней

У Харківській області знайдено два трупи диких кабанів на території Національного природного парку "Гомільшанські ліси" Чугуївського району. У патологічному матеріалі, відібраному для аналізу, в лабораторії виявлено ДНК-вірус африканської чуми свиней. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області.

Для встановлення карантинних обмежень щодо африканської чуми свиней та затвердження Плану заходів щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації захворювання африканської чуми свиней на території Національного природного парку "Гомільшанські ліси" 23 лютого було проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чугуївській районній військовій адміністрації.

Згідно з протоколом засідання від 23.02.2024 №12/2024 визначені карантинні зони щодо недопущення розповсюдження вірусу африканської чуми свиней:

•  зона захисту – вся територія Національного природного парку "Гомільшанські ліси" Чугуївського району Харківської області, а також с. Суха Гомільша Слобожанської громади Чугуївського району Харківської області;

•  зона нагляду – населені пункти Зміївської та Слобожанської громад: с. Лиман, с. Черкаський Бишкин, с. Нижній Бишкин, с. Гомільша, с. Клименівка, с. Западня, с. Гайдари, с. Іськів Яр, с. Велика Гомільша, с. Козачка, с. Безпалівка, с. Жаданівка, с. Коропове, с. Омельченки, с. Задонецьке, с. Дудківка, хутір  Безпалівка, с. Пасіки; населені пункти Лозівського району: с. Верхній Бишкин, с. Новоберецьке.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли:

Мешканців громади на Харківщині закликали перебувати вдома та зібрати "тривожний чемодан"

Очільник Дергачівської громади зазначив, що російські терористи застосовують ракетні удари по мирному населенню, нерідко прив’язуючи це до знакових для себе дат і подій. Саме такою датою є 24 лютого.

"Прошу сприймати цю інформацію виключно як застереження, оскільки на нашому напрямку не фіксується концентрація сил ворога, якої було б достатньо для повторного наступу", – зауважив очільник Дергачівської громади.

Читайте також: У Харківській області на три дні дали небезпечний прогноз: подробиці 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться