Не зупинила і в’язниця: у Харкові осудили чоловіка за пости в «Однокласниках»

Три роки тюрми – вирок харків’янину, який бажав захоплення України у соцмережах

Суд визнав винним харків’янина Олексія Сергєєва через публікації у забороненій соцмережі “одноклассники”, у яких містилося виправдовування збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК) та призначив покарання у виді трьох років позбавлення волі. Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо з вироку Дзержинського райсуду Харкова.

Сергєєв в “одноклассниках” має 114 друзів і навесні 2022 року активно вихваляв політику кремля, “ностальгував” за СРСР та сподівався на захоплення всієї території України. 

Як зазначено у пресрелізі прокуратури, Сергєєв почав переховуватись від слідства та намагався втекти до рф. Для цього він розробив план втечі через коридор у Запорізькій області для евакуації цивільного населення.

Російську пропаганду Сергєєв продовжив навʼязувати і після затримання, уже своїм співкамерникам у СІЗО.

Під час судового засідання Сергєєв визнав свою провину частково та додав, що “робив це не навмисно”.

На фото: публікаціїї Сергєєва у забороненій соціальні мережі

Раніше портал "Коментарі" повідомляли:

Мешканців громади на Харківщині закликали перебувати вдома та зібрати "тривожний чемодан"

Очільник Дергачівської громади зазначив, що російські терористи застосовують ракетні удари по мирному населенню, нерідко прив’язуючи це до знакових для себе дат і подій. Саме такою датою є 24 лютого.

"На жаль, наша прикордонна громада є дуже зручним регіоном для російських провокацій, оскільки через Дергачівщину рівно два роки тому ворог розпочав наступ на Харків. Тому закликаю вас утриматись від відвідувань громадських місць, зокрема магазинів, торгових центрів, аптек, закладів громадського харчування, адміністративних і соціальних установ. З метою профілактики рекомендую зарядити пристрої автономного живлення на випадок потенційного блекауту та зібрати речі першої необхідності на випадок можливих заходів з евакуації", – закликав Вячеслав Задоренко.

"Прошу сприймати цю інформацію виключно як застереження, оскільки на нашому напрямку не фіксується концентрація сил ворога, якої було б достатньо для повторного наступу", – зауважив очільник Дергачівської громади.

Читайте також: У Харківській області на три дні дали небезпечний прогноз: подробиці



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться