Олег Синєгубов доповів, що робиться з річками та одним з районів Харкова

Уже є позитивна динаміка зниження вмісту нафтопродуктів у воді

На засіданні державної комісії ТЕБ та НС під головуванням Віце-прем’єр-міністра відновлення України Олександра Кубракова начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов доповів щодо ліквідації наслідків витоку нафтопродуктів внаслідок російського обстрілу 9 лютого по Харкову.

Очільник області зазначив, що спільними зусиллями не допустили витік небезпечних речовин у річку Сіверський Донець. Наразі усі показники в нормі. Водночас є позитивна динаміка зниження вмісту нафтопродуктів у річках Немишля, Харків, Лопань, Уди.

Від ООН, посольства Швейцарії, "Укргазвидобування" було отримано 45 тис. літрів сорбенту та 625 метрів бонових загороджень.

"Скоординували роботу ХОВА, рятувальників, міської ради, рибоохоронного патруля для ефективної роботи: на 14 локаціях встановили 261 метр бонових загороджень та застосували 4,3 тис. літрів сорбенту.

Маємо у резерві ще 40 тис. літрів сорбенту та 364 метри загороджень", – зазначив голова ХОВА.

Він також повідомив, що було очищено ґрунт на п’яти вулицях та відновлено 6,5 тис. м. кв. дорожнього покриття в Харкові. Силами міськради триває очищення території 35 приватних домоволодінь. Планується заміна ґрунту.

"Моніторимо показники питної води. Лише на двох вулицях міста, безпосередньо на місці пожежі, відключені від централізованого водопостачання 4 колонки. Місцевим жителям організовано підвіз питної води.

Домовились із нашими постійними партнерами з UNICEF щодо часткового фінансування обстеження довкілля в межах зони потенційного забруднення", – зазначив Олег Синєгубов.

Також розробляється покроковий масштабний план щодо цієї ситуації та незабаром буде представлений профільному міністерству для погодження й реалізації.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові закриють станцію метро через військові навчання

У рамках військових навчань, які розпочалися у Харкові ще від учора, тимчасово буде закрита станція метро "Спортивна". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

За даними Харківського метрополітену, поїзди слідують Холодногірсько-заводською лінією метрополітену без зупинки на станції "Спортивна". Також тимчасово зачинено перехід зі станції "Спортивна" на станцію "Метробудівників".

Що робиться на блокпостах у Харкові – повідомив мер Терехов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться