«Теракт у Куп’янську» прогнозують ворожі пропагандисти

Російські телеграм-канали поширюють фейки про Харківську область

Ворожі TG-канали поширюють інформацію про те, що "київський режим готує теракт у Куп'янську, щоб звинуватити в цьому росію". Згідно зі словами пропагандистів, про це свідчить відкриття місцевого ринку. Про це повідомляють у Центрі протидії дезінформації, інформує портал "Коментарі".

"У так званій новині зазначається, що українські військові використовуватимуть житлові будинки як укриття, а місцевих жителів – як "живий щит".

Насправді це чергова цинічна брехня російських пропагандистів, мета якої — створити собі інфоалібі перед ймовірними хаотичними обстрілами міста, які російські окупанти здійснюють ледве не щодня", – пишуть у ЦПД.

Крім того, за словами начальника Куп'янської міської військової адміністрації Андрія Бєсєдіна, на території громади відбуваються заходи з обов'язкової евакуації населення у безпечніші місця, що суперечить словам рашистів про "живий щит".

picture

Раніше портал "Коментарі" повідомляли:

Росія намагається зірвати евакуацію в Куп’янському районі

Пропагандисти намагаються психологічно вплинути на мешканців Харківщини, щоб завадити евакуації РФ активно використовує пропагандистські ресурси, щоб завадити евакуації дітей із Куп'янського району Харківщини, який потерпає від масованих обстрілів з боку ворога. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Центру протидії дезінформації.

Читайте також: Через потужні обстріли у Харківській області прийнято рішення примусово евакуюватиродини з дітьми

У Харківській області ухвалили рішення про примусову та обов’язкову евакуацію з деяких населених пунктів на Куп’янському напрямку. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі". Рада оборони Харківської області підтримала проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їх батьками, або особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками з 18 населених пунктів Великобурлуцької та Вільхуватської територіальних громад.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться