Лікар харківської лікарні піде під суд: що він скоїв

Яке покарання загрожує лікарю

Завідувача відділенням харківської лікарні судитимуть у Харкові - він ставив фейкові діагнози, допомагаючи військовозобов’язаним ухилятися від призову. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Київська окружна прокуратура м. Харкова затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно завідувача відділення міської клінічної лікарні за фактами пособництва в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, а також службового підроблення (ч. 5 ст. 27, ст. 336, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідство встановило, що лікар-офтальмолог, завідувач відділення однієї з харківських міських клінічних лікарень, допомагав військовозобов’язаним ухилятися від призову на військову службу. Він ставив їм “потрібні” діагнози.

“Зокрема встановлено, що у травні 2023 року до обвинуваченого звернувся 40-річний чоловік для проходження обстеження у зв’язку з призовом на військову службу. На прохання пацієнта “допомогти” лікар зазначив у медичній документації завідомо недостовірний висновок про наявність у чоловіка вад зору, які унеможливлюють проходження ним військової служби”, - повідомили у прокуратурі.

Лікаря відсторонили від посади за клопотанням сторони обвинувачення. Обвинуваченого судитимуть у Київському районному суді м. Харкова.

Лікарю загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харківській області продовжиться нарощування темпів мобілізаційної кампанії. Що відомо про нові мобілізаційні заходи, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться