Скільки загиблих та постраждалих у Харкові внаслідок обстрілів (ОНОВЛЕНО)

Цифра буде постійно змінюватися, тому що тривають пошукові роботи

Кількість загиблих через ворожі авіаудари по гіпермаркету зросла до 12. Десять з них наразі неопізнано. Травми отримали 43 людини. Про це зранку о 07:31 повідомили у Харківській обласній прокуратурі, інформує портал "Коментарі".

Щодо ракетного удару по центру Харкова, кількість постраждалих зросла вже до 25 людей, серед них 14-річний хлопець.

Загалом за вчора внаслідок російських ударів по Харкову вже зафіксовано загибель дванадцяти людей та поранення 68 мирних жителів.

Інформація буде оновлюватись.

Начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов повідомив, що вночі повноцінно працювати слідчим заважала тривога, і поліцейські вимушені були виходити з будівлі, через заходи безпеки. Він також повідомив історії деяких людей, які шукають своїх близьких.

"Вона знайшла батька в лікарні, а про маму і молодшу сестру прийшла питати у поліції.

Вся родина 20-річної дівчини сьогодні пішла за покупками туди, де прилетіли дві авіабомби. 12-річна сестра та мама вже не відповідають на дзвінки, додому вони не повернулися. Батько був разом з ними - зараз він в лікарні з контузією. До місця події ця дівчина повернулася пізно ввечері. Вона вже здала зразки ДНК. Ми будемо шукати її рідних, на жаль, серед загиблих.

Ще один чоловік - шукає дружину. Вони разом працювали в гіпермаркеті, він продавець, а вона керівник відділу. О восьмій ранку прийшли на роботу. Він - дивом врятувався, під час удару перебував ближче до виходу з торгового центру та не має жодних травм. А дружина в той момент якраз пішла до вбиральні і більше її не бачили. Для того, щоби зробити тест ДНК та знайти цю жінку серед обгорілих жертв, ми вже відібрали зразки у її матері.

Дівчині на фото - також двадцять років і вона розшукує свого батька. Він працював в торговому центрі, вдома на нього так і не дочекалися.

Всі ці люди тримаються стійко, незважаючи на такі страшні події. На місці також психологи поліції, вони за необхідності надають допомогу родичам жертв. Зараз головне завдання - знайти та впізнати кожного, хто загинув після жорстокої атаки. Повернути їх рідним. Наші спеціалісти працюють для цього цілодобово", – написав Болвінов.

Нагадаємо, що учора 25 травня окупанти декілька разів обстріляли Харків. Два удари прийшлися до гіпермаркету "Епіцентр", де в цей момент були люди і працівники. Інший удар прийшовся біля щільної забудови у центрі міста, постраждало багато людей, серед них дитина – 13-річний хлопчик отримав поранення у шию, знаходиться у важкому стані.

ОНОВЛЕНО: Олег Синєгубов, голова ХОВА о 15:18: "Кількість загиблих внаслідок удару по "Епіцентру" зросла до 15 людей".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться