Майже 160 тисяч харків’ян залишилися без житла

Мер Харкова розповів про інвестиційні проєкти, які плануються втілити у місті

Близько 160 тисяч харків’ян залишилися без даху над головою внаслідок обстрілів російського агресора. Про це повідомив міський голова Ігор Терехов, інформує портал "Коментарі". Зокрема, через останні обстріли постраждало багато приватних будинків.

За словами мера, харків'яни дуже розраховують на те, що найближчим часом їхні будинки відновлять. Саме тому міська влада вже зараз активно працює над залученням інвестицій.

Ігор Терехов розповів, що в червні він планує взяти участь у Міжнародній конференції з відновлення України. І частину інвестиційних проєктів, які він має намір там презентувати, потрібно реалізовувати вже зараз, не чекаючи на закінчення війни. Насамперед це стосується відновлення енергетичної інфраструктури.

Водночас мер зазначив, що паралельно міська влада шукає інвесторів для проєктів, які будуть реалізовані в післявоєнний період (наприклад, будівництво індустріальних та наукових парків).

"Це дуже копітка робота. Проєктування, розрахунки, економічний баланс… Якщо ми почнемо займатися цим тільки після закінчення війни, то втратимо багато часу. Тому наші переваги та можливості інвесторам потрібно демонструвати вже зараз", - наголосив Ігор Терехов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Засуджені з Харківщини виявили бажання служити в ЗСУ

На даний час до суду подано 2402 клопотання засуджених щодо умовно-дострокового звільнення від відбування покарання для проходження військової служби. За участі прокурорів суди вже розглянули та своїми рішеннями задовольнили 1843 таких клопотань. На їх виконання 775 засуджених поступили на службу до лав Збройних Сил України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Офісу Генерального Прокурора.

Виявили бажання захищати Батьківщину найбільше засуджених, які відбувають покарання в установах у Житомирській, Кіровоградській, Миколаївській, Рівненській, Харківській, Хмельницькій, Вінницькій та Дніпропетровській областях.

Читайте також: Олена Зеленська показала, який бізнес працює у Харкові

Дружина Президента Олена Зеленська опублікувала допис у своїх соцмережах про стійкість та підтримку харків’ян. Перша леді зазначила, що навіть під постійними ворожими обстрілами в Харкові з’являються нові бізнеси й виробництва. Від початку року тут відкрилося понад 6 тисяч підприємств.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться