У громаді на Харківщині проблеми зі світлом: відновлення не розпочинають

Наразі без світла понад півтори тисячі абонентів

Енергетики Харківщини заживили 323 споживачі у Дергачівській, Золочівській, Ізюмській та Чугуївській громадах, які відключалися внаслідок бойових дій. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Міненерго.

"Внаслідок обстрілів 15 лютого території Вовчанської громади пошкоджено повітряну лінію та знеструмлено 1558 точок обліку. Відновлювальні роботи розпочнуться, щойно дозволить безпекова ситуація", – зазначили в міністерстві.

Раніше портал "коментарі" повідомляв:

У Харкові про відключення послуг та аварії повідомляють через смс

КП "Харківводоканал" інформує 380240 харків'ян про відключення холодної води та планові аварійні роботи за допомогою sms-повідомлень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію КП.

Повідомлення про відключення води надсилаються кожному абоненту у випадках, коли в районі їх проживання проводяться планово-попереджувальні ремонтні роботи на мережах або сталася аварійна ситуація на водоводах.

Що варто зробити, щоб скористатися послугою інформування через sms-повідомлення – читайте за посиланням.

Читайте також: У Харкові хочуть побудувати муніципальне житло

За словами мера Харкова, внаслідок обстрілів понад 150 тис. містян  втратили житло, тому сьогодні є потреба не лише у відновленні пошкоджених будинків, а й у будівництві житла. На його думку, це сприятиме поверненню харків'ян до міста.

"Ми б хотіли взяти за досвід післявоєнне відновлення Німеччини, коли саме місто є замовником будівництва житла і потім може здавати це житло в довгострокову оренду з правом викупу для містян. Це було б набагато дешевше для людей, ніж купувати квартири за ринковими цінами у комерційних забудовників, що важливо з огляду на кількість постраждалих від російської агресії зараз", - повідомив Ігор Терехов.

Журналіст порталу "Коментарі" запитала у експертів, чи актуальна для Харкова німецька модель повоєнної відбудови і як будівництво муніципального житла може створити конкуренцію приватним забудовникам та рієлторам у місті. Подробиці – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться