Там, де був штаб окупантів, тепер є світло: подробиці

У селі під Харковом енергетики працюють в посиленому режимі, щоб повернути світло мешканцям

Фахівці Дергачівського району електричних мереж АТ "Харківобленерго" продовжують капітальний ремонт електромережі в селі Цупівка Харківського району.

Як повідомив начальник Дергачівського РЕМ Володимир Климчук, у населеному пункті відновлено вже майже 70% пошкоджених опор, дротів та електрообладнання.

"Складність робіт пов'язана з тим, що Цупівка перебувала в окупації, тут дислокувалися штаб та війська агресора. Було заміновано все - вулиці, житлові будинки... Через мінну небезпеку сюди дуже довго не пускали навіть місцевих жителів. Саперам довелося обстежити кожну хату", - нагадав Володимир Климчук.

За словами майстра Дергачівського РЕМ Євгена Зубенка, Цупівка - одне з найбільш постраждалих сіл громади: енергетики вже замінили тут понад 130 залізобетонних електроопор, і це тільки половина від необхідного.

"Місцеві дуже чекають на світло: на кожній вулиці, у кожному дворі. Тому монтери працюють на максимумі своїх можливостей. Я б сказав, - на 200%. Наша мета – якнайшвидше відновити електропостачання для всіх", - підкреслив він.

Допомагають колегам і фахівці з інших районів електричних мереж. Цього разу у селі – працівники з Краснограда.

Староста Прудянського старостинського округу Євген М'ячиков відзначив, що до війни в Цупівці проживало близько 1000 людей, зараз - не більше 170-ти.

"Дуже сподіваємося, що відновлення електропостачання в селі буде мотивувати людей повертатися до своїх домівок. Ми дуже вдячні енергетикам. Бачимо, що ремонтні роботи не припиняються, ідуть повним ходом", - зазначив староста.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Через ракетний удар місто на Харківщині має великі проблеми з водою

Сьогодні вночі російська армія завдала удару по місту Чугуїв Харківської області, через що було пошкоджено магістральний водогін, що забезпечує водою все місто. Про це повідомила мер Чугуєва Галина Мінаєва, інформує портал "Коментарі".

"Значних руйнувань зазнали житлові будинки, об'єкти торгівлі та побутового обслуговування. Додаткова складна проблема — пряме влучання в магістральний водогін, який забезпечує водою все місто. Наразі міська влада разом з комунальними службами роблять все необхідне, щоб мінімізувати наслідки ворожого удару", — сказано у повідомленні.

Читайте також: Евакуація людей та державних установ з Харкова: Терехов зробив заяву

Ні громадян, ні державні установи евакуйовувати з Харкова не будуть. Про це міський голова Ігор Терехов заявив 7 березня в ефірі національного телемарафону, інформує портал "Коментарі". За його словами, ворог змінив тактику обстрілів Харкова. Якщо торік він завдавав ударів по об’єктах критичної інфраструктури, то зараз цілить у житлові масиви, де перебуває цивільне населення. Головна мета рф - залякати громадян, у тому числі примусовою евакуацією.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться