Бебі-бум у Харкові: хто лідирує, хлопчики чи дівчатка

Протягом тижня у Харкові народилася одна двійня

У Харкові з початку війни народилося майже 5000 дітей. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

“З 11 по 17 квітня у місті Харкові народилося 67 дітей. Як повідомили в Департаменті охорони здоров’я, серед новонароджених - 37 хлопчиків і 30 дівчаток, у тому числі одна двійня - хлопчики. Загалом з початку війни в Харкові з'явилося на світ 4872 дитини”, - йдеться у повідомленні міської ради.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на початку квітня міську дитячу поліклініку №1 з робочим візитом відвідало керівництво Департаменту охорони здоров’я. У Харківській міській раді розповіли, що у медзаклад, попри воєнний стан, покращили матеріально-технічну базу та умови надання послуг пацієнтам. “Поліклініка закупила сучасне обладнання для офтальмологічного кабінету, 10 фізіотерапевтичних апаратів, біохімічний аналізатор та лабораторну центрифугу. За підтримки благодійних фондів туди завезли  білірубінометр (детектор жовтухи), лазерний ланцет, холодильники для зберігання  вакцин і генератори”, - зазначили у міській раді. 

Які лікарі приймають у дитячій поліклініці, читайте за посиланням.

А правоохоронці Харківської області виявили сім'ю, в якій мати не доглядає за дітьми, зловживає алкогольними напоями та не хоче лікуватися. У матері п’ять дівчат від 3 до 13 років та двоє хлопців віком 1 та 5 років. Діти залишаються без догляду, у помешканні незадовільні санітарно-гігієнічні умови проживання. “Наразі дітей забрали та помістили в лікарню. Життю та здоров’ю малечі нічого не загрожує”, - уточнили в поліції.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться