Ще дві громади заборонили відпочинок на водних об’єктах Харківщини

У Солоницівській громаді не відкриватимуть місця масового відпочинку на водних об’єктах: рішення комісії з ТЕБ та НС

Фахівці Харківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області 30 травня взяли участь у засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Солоницівської селищної ради, під час якого розглянуто питання організації підготовки місць масового відпочинку населення на водних об’єктах громади влітку 2024 року.

За підсумками засідання комісії вирішено не відкривати місця масового відпочинку на водних об’єктах у літній період поточного року через наявність загрози життю та здоров’ю населення під час воєнного стану.

Крім того, у Балаклійській громаді купання та масовий відпочинок на водних об'єктах на території заборонені до завершення воєнного стану.

Це рішення прийнято комісією з питань ТЕБ та НС Балаклійської міської військової адміністрації Ізюмського району Харківської області від 09 квітня 2024 року протокол № 2 з міркувань безпеки, адже через воєнну ситуацію існує загроза життю та здоров'ю людей.

Перебування на пляжах, біля водойм та у місцях масового відпочинку несе в собі ризики: ворог може завдавати ударів по цивільних об'єктах, не роблячи різниці між військовими та мирними людьми та, на жаль, поблизу водоймищ відсутні захисні споруди цивільного захисту.

"Також нагадуємо, що велика територія лісосмуг і пляжів на Балаклійщині залишається замінована, а в акваторіях водойм можливе знаходження великої кількості не розірваних боєприпасів.

Тому наполегливо закликаємо утриматись від пляжного відпочинку у період воєнного стану. Такий відпочинок може мати трагічні наслідки", – наголосили у громаді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Ворог щодня тероризує цивільне населення Харкова, постійно завдаючи ракетно-бомбових ударів по цивільній інфраструктурі. Рятувальники постійно проводять аварійно-рятувальні роботи на зруйнованих об’єктах, нерідко стикаючись із загрозою їх руйнування. Це небезпечно як для життя самих рятувальників, так і фахівців інших служб, які працюють на таких будівлях.

Як саме рятувальники розпізнають, чи завалиться зараз будівля – читайте за посиланням.

Читайте також: На Харківщині хочуть витратити 16 мільйонів гривень на ремонт у школі за 10 кілометрів від кордону з росією

Відділ освіти, молоді та спорту Золочівської селищної ради оголосив торги на ремонт будівлі Писарівської гімназії очікуваною вартістю 16,13 мільйонів гривень. Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо під час моніторингу системи “Prozorro”, інформує портал "Коментарі". 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться