"Руський мир" за ґратами: харків'янин отримав термін за проросійську пропаганду

Чоловік відкрито підтримував так званий "руський мир", цитував російських "воєнкорів" та висловлював сподівання на "звільнення Харкова"

У Харкові 48-річний чоловік, який мріяв про "звільнення" міста російськими військами, проведе найближчі 5 років і 3 місяці за ґратами. Київський районний суд визнав його винним у повторному поширенні проросійської пропаганди, незважаючи на те, що чоловік вже був раніше засуджений за аналогічний злочин. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі. 

Обвинувачений не приховував своїх прокремлівських поглядів, активно поширюючи їх у Telegram-чатах. Він цитував російських пропагандистів, висловлював підтримку "спецоперації" та поширював фейки про українських військових. Суд визнав його дії злочинними та призначив реальний термін позбавлення волі.

“За результатами проведення судової лінгвістичної семантико-текстуальної експертизи, тези, поширені обвинуваченим, містять ознаки виправдовування і визнання правомірною збройної агресії рф проти нашої держави. Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину. Обвинувальний вирок виніс Київський районний суд м. Харкова. Наразі триває строк на апеляційне оскарження”, - йдеться в повідомленні. 

Раніше “Коментарі” писали, що Куп'янська окружна прокуратура Харківської області повідомила про підозру 50-річній жінці, яка під час окупації міста працювала в місцевому відділенні Пенсійного фонду під керівництвом російських загарбників

Нагадаємо, що 42-річна мешканка Вовчанська підозрюється у співпраці з російськими окупантами під час окупації міста. Вона обіймала посаду у так званій "Военно-гражданской администрации" та відповідала за документообіг. Після звільнення Вовчанська жінка втекла і зараз переховується від правоохоронців



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться