Кількість особливих родин на Харківщині зростає

На Харківщині за час повномасштабного вторгнення рф створили 15 дитячих будинків сімейного типу

У Харківській області на сьогодні створено 134 дитячих будинків сімейного типу та 229 прийомних сімей, в яких виховується 1337 осіб.

Про це повідомила заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська, інформують "Коментарі. Харків".

Вона зазначила, що показник влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних форм виховання становить 97,1%.

"За період повномасштабного вторгнення рф на Харківщині створено 15 ДБСТ та 25 прийомних сімей, до яких було влаштовано 252 дитини. Ми щоденно працюємо над тим, аби кожна дитина знайшла свою нову родину. Проводимо інформаційно-просвітницьку кампанію, створили "гарячу лінію", де охочі можуть дізнатися про те, як узяти дитину під опіку. Чужих дітей не буває, усі вони заслуговують зростати в щасливих родинах", – прокоментувала Віта Ковальська.

Нагадаємо, на безоплатну "гарячу лінію" Харківщини можна звертатися щодо альтернативних форм сімейного виховання за номером: 0 800 300 823.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Зелені мартишки повернулися до Харкова: одна з них стала мамою (ВІДЕО)

У Харківському Екопарку чергове повернення з евакуації – цього разу до свого власного дому повернулися зелені мартишки.

"Цим вихідцям зі Східної Африки для комфортного життя потрібні спеціальні умови, тому вони дуже раді повернутися до свого відновленого павільйону. Як і увесь Екопарк, він серйозно постраждав від обстрілів, проте ми його ретельно реконструювали, залагодили всі ушкодження, вставили нове скло та обладнали всім необхідним для того, щоб цим мавпам жилося тут зручно та приємно", – зазначили в Екопарку. І вже після повернення додому одна з тваринок встигла стати мамою.

День бабака у двадцятий раз відзначили на Харківщині: який прогноз дав Тимко ІІІ

2 лютого був День бабака, а це значить, що на Харківщині перевіряли, коли настане весна цього року. За традицією, прогноз дав бабак на біостанції в селі Гайдари.

Що саме навіщував Тимко – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться