Стало відомо, коли можуть пом'якшити графіки відключень світла у Харкові

Як відновлюють електропостачання в Харкові

У Харкові триває ліквідація наслідків масованої ракетної атаки, якої окупанти завдали 22 березня. Голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький на брифінгу в “Харків Медіа Хаб” розповів про ситуацію в місті та перспективах відновлення електропостачання, повідомляє портал "Коментарі".

Він зазначив, що енергоживлення Харкова енергетики відновлюють поетапно. Зараз, за його словами, заживлена вся критична інфраструктура міста, з’явилося світло, хоч і з певними обмеженнями, в домах містян. “Пом’якшити графіки відключень, що зараз діють в Харкові, можливо, вдасться на вихідних. Така можливість може з’явитись завдяки зниженню споживання через значне потепління, що прогнозується у суботу-неділю. Відновлення ж енергопостачання міста в повному обсязі може зайняти від одного до двох тижнів, за відсутності нових масованих атак”, - зазначив Володимир Кудрицький. 

Він також наголосив, що руйнування були б мінімум вдвічі більшими, якби не певні інженерні рішення, які прийняли для захисту критичних елементів на енергооб’єктах. Система комплексного захисту буде нарощуватись і далі. 

“Оцінка збитків, завданих енергосистемі під час ракетних та дронових атак, ще триває. Але вже точно можна сказати, що це – десятки мільйонів гривень для підстанцій “Укренерго” та сотні мільйонів гривень для електростанцій. Важливим джерелом фінансування може стати міжнародна допомога. Минулого року “Укренерго” вдалось акумулювати для відновлення понад 1 млрд євро підтримки від західних партнерів”, - зауважив Володимир Кудрицький.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харкові не витримуються графіки відключень світла. в АТ “Харківобленерго” пояснили, чому світло вимикають не за графіками

Харківський міський голова Ігор Терехов розповів про ситуацію в Харкові. За його словами, вдалося відновити роботу метро та скоротити інтервали руху поїздів. 




Джерело: https://t.me/Ukrenergo/2719
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться