Свіжі овочі подешевшали у Харкові: актуальні ціни

Скільки коштують свіжі овочі в Харкові

На полицях харківських магазинів та ринків продаються свіжі овочі нового врожаю. На ринках Харкова представлені овочі та фрукти з України, а також з Туреччини, Іспанії, Еквадору тощо. У Харківській міській раді розповіли про цінову політику в місті, повідомляє портал "Коментарі".

В Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку повідомили, що вартість свіжих овочів залежить від сорту, сезонності, країни, де вирощений продукт. 

За місяць ціни на овочі знизились. Огірки подешевшали на 10%, помідори - на 3,5%, капуста - на 30%. 

“Станом на сьогодні свіжі огірки коштують в середньому від 80 до 130 гривень за кілограм, помідори червоні - від 85 до 120 гривень за кілограм. Вартість капусти ранньої складає від 60 до 70 гривень за кілограм, а редису - від 50 до 80 гривень за кілограм”, - повідомили у міській раді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у березні ціни на деякі продукти та товари у Харківській області змінилися. За даними Держстату, продукти та безалкогольні напої на Харківщині у березні порівняно з лютим подешевшали на 0,2%. Як повідомили в головному управлінні статистики в області, найбільше впали ціни на яйця – на 14,2%. Також подешевшали соняшникова олія – на 4,9%, овочі – на 2,7%, цукор – на 1,5%, сир та м’який сир – на 0,7%. 

Які продукти додали в ціні, читайте за посиланням

А у березні у Харкові проаналізували ціни на насіння, посадкові матеріали та інші супутні товари. Скільки у Харкові коштують товари для підготовки до городніх робіт, можна дізнатися тут




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться