Спрощення процедури для компенсації за знищене майно: є перші новини

Парламент підтримав законопроект №11161 у першому читанні

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що Парламент підтримав законопроект щодо спрощення процедури для компенсації за знищене майно у першому читанні. Це допоможе відновити справедливість для жителів окупованих росією територій або мешканців тих населених пунктів, де ведуться активні бойові дії.

Законопроект, до розробки якого Харківська ОВА була всебічно залучена й пропонувала рішення, стосується тих українців, які фізично не можуть надати докази пошкодження їхніх будинків чи іншого майна внаслідок бойових дій.

"Харківщина — одна з найпостраждаліших від війни областей, тому викладені нами пропозиції є актуальними та розроблені на досвіді останніх 2 років.

Власник майна зможе подати заяву на отримання компенсацій без фото- чи відео фіксації пошкодження, а також без огляду комісії. Ключові умови — майно знаходиться на території ведення активних бойових дій, або ж населені пункти перебувають під окупацією.

Цього рішення чекають тисячі жителів Харківщини, які не можуть потрапити додому для збору всіх необхідних документів. Дякую народним депутатам  ВРУ та Кабінету Міністрів України за підтримку! Очікуємо якнайшвидшого другого читання та ухвалення законопроекту в цілому", – наголосив голова ХОВА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Ворог щодня тероризує цивільне населення Харкова, постійно завдаючи ракетно-бомбових ударів по цивільній інфраструктурі. Рятувальники постійно проводять аварійно-рятувальні роботи на зруйнованих об’єктах, нерідко стикаючись із загрозою їх руйнування. Це небезпечно як для життя самих рятувальників, так і фахівців інших служб, які працюють на таких будівлях.

Як саме рятувальники розпізнають, чи завалиться зараз будівля – читайте за посиланням.

Читайте також: На Харківщині хочуть витратити 16 мільйонів гривень на ремонт у школі за 10 кілометрів від кордону з росією

Відділ освіти, молоді та спорту Золочівської селищної ради оголосив торги на ремонт будівлі Писарівської гімназії очікуваною вартістю 16,13 мільйонів гривень. Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо під час моніторингу системи “Prozorro”, інформує портал "Коментарі".

Мова йде про ремонт підвальних приміщень школи, які можуть працювати як укриття. Варто зазначити, що село Писарівка розташоване за десять кілометрів від українсько-російського кордону. До початку повномасштабного вторгнення в селі мешкало трохи менше 700 людей, загалом у Писарівському старостинському окрузі проживали менше 1500 людей. У Писарівський гімназії навчались 70 дітей.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться