У Харкові знайшли не менше 100 об'єктів радянських часів: що з ними буде (ФОТО)

Учасники проєкту будуть вимагати демонтаж усіх об'єктів радянської доби

У Харкові залишається не менше 100 об'єктів радянських часів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію проєкту “Деколонізація. Україна”. 

Днями учасники проєкту провели велику інвентаризаційну поїздку містом та оновили інформацію про кількість об'єктів, які треба демонтувати у місті.

Щодо кожного з них будемо вимагати негайний демонтаж у міської ради. Це як ніколи на часі. Насправді об'єктів не менше сотні. І якщо не вичистити це все зараз то процес затягнеться знову років на 10. Все це буде у зверненні до міського голови на негайний демонтаж”, - йдеться у повідомленні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області хочуть демонтувати пам'ятник радянському солдату. Золочівська громада звернеться до Мінкульту з пропозицією вивести з реєстру пам'ятник у селі Одноробівка. 

“Цей монумент два тижні тому був пошкоджений російським обстрілом. 13 січня росіяни вдарили по Одноробівці та поцілили в пам'ятник радянським солдатам. У скульптури відірвало голову”, - йдеться у повідомленні.

У Харкові та населених пунктах Харківської області продовжують демонтовувати символи радянських часів. У місті Люботин на Харківщині демонтовано радянську символіку. Зокрема йдеться про зображення Кремля та серпа з молотом.

Також у Харкові усі топоніми, назви яких пов’язані з країною-агресором та її союзниками, планують перейменувати впродовж кількох місяців.  Ігор Терехов нагадав, що на останній сесії міськради було перейменовано 65 топонімів. Серед них - і колишня вул. Пушкінська, яка тепер носить ім'я Григорія Сковороди. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться