Що зараз робиться на Куп’янському напрямку: інформація станом на ранок

Окупанти за добу не проводили наступальних дій, проте б’ють по цивільному населенню

Протягом минулої доби відбулося 71 бойове зіткнення. Загалом ворог завдав 3 ракетних та 159 авіаційних ударів, здійснив 162 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені та загиблі серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також об’єкти критичної інфраструктури. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Авіаційних ударів зазнало Кругле Харківської області.

Нагадаємо, що за минулу добу ворог здійснив обстріли міста Вовчанськ на Харківщині. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов. Внаслідок дій окупанта 61-річна цивільна жінка загинула від мінно-вибухової травми, ще одна 50-річна цивільна була поранена. У момент обстрілу люди перебували на місцевому ринку.

На Слобожанському напрямку противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області. Артилерійських та мінометних обстрілів російських загарбників зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Уди, Алісівка, Козача Лопань, Лук’янці, Вовчанськ, Ветеринарне  Харківської області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку ворог наступальних дій не проводив. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Дворічна, Іванівка, Синьківка, Петропавлівка Харківської області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

13 лютого о 7:30 під обстрілом опинилося сільськогосподарське підприємство в селі Курилівка Куп’янського району. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника ХОВА Олега Синєгубова.

Він уточнив, що внаслідок ворожого обстрілу загинули двоє цивільних чоловіків. Ще один цивільний чоловік віком 36 років та жінка отримали вибухові травми, їх стан оцінюється як середній. У Харківській обласній прокуратурі повідомили, що всі постраждалі — працівники ферми.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться