Російській війська в Харківській області: що відбувається під Куп'янськом

Яку зброю та техніку використовують окупанти під Куп'янськом

У Державній прикордонній службі України розповіли про ситуацію поблизу Куп'янська після захоплення окупантами Авдіївки, повідомляють “Коментарі”. 

Начальник пресслужби 15 прикордонного загону ДПСУ Іван Шевцов в етері “Суспільне. Спротив” розповів, що поблизу Куп'янська значних змін не фіксується. 

"Як і раніше навпроти нас велике угруповання військ – це 40 тисяч військових, велика кількість техніки. Якихось успіхів у ворога немає", - зазначив він. Протягом доби минулої доби на Куп'янсько-Лиманському напрямку ворожі війська здійснили 763 обстріли, дев'ять авіаударів, застосували 32 дрони-камікадзе. 

За його словами, зараз погодні умови сприятливі для використання техніки. Саме тому ворожі війська активно використовують бронетехніку: танки, БМП, БТР. “За результатами ураження та втратам ворога видно, що він активно використовує техніку. Протягом минулої доби ворог втратив 368 бійців на лінії зіткнення і 157 одиниць техніки. З них 5 танків і 14 броньованих машин”, - додав Іван Шевцов.

Нагадаємо, що днями Харківську область відвідав Президент України Володимир Зеленський. Він побував у батальйонному командному пункті 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. Бригада виконує бойові завдання з оборони Куп’янська. Про рішення, які ухвалили під час візиту Володимира Зеленського, читайте за посиланням

Раніше “Коментарі” повідомляли, що у Харківській області сили ППО збили ворожу ракету. Минулого тижня українські захисники в Зміївському районі збили ракету Х-59 “ОВОД”. Ракета не здетонувала. Як ліквідували небезпечну знахідку, читайте тут.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться