Окупанти скинули на Куп’янськ десять авіабомб, дві впало поблизу будинків (ФОТО, ВІДЕО)

Як знешкодили авіабомби, які не розірвалися

Російська армія щоденно завдає ударів по Куп’янську Харківської області. Лише впродовж одного дня росіяни кинули на місто 10 авіабомб ФАБ-250 та ФАБ-500 з керованими модулями планування та корекції. Про це повідомляють “Коментарі” з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

У поліції розповіли про особливості зброї - кожна така “розумна” авіабомба містить в собі 250 або 500 кг смертоносної вибухівки.

“Дві авіабомби ФАБ-250 та ФАБ-500, скинуті з російських літаків, не вибухнули. Одна з них впала у житловому районі Куп’янська у дворі багатоповерхівок. Інша керована авіабомба впала на присадибній ділянці за житловими будинками у Куп’янському районі”, - йдеться у повідомленні поліції. 

Демонтували з авіабомб детонатори та транспортували у безпечне місце для знищення луганські вибухотехніки, які у складі зведеного загону вибухотехнічної служби Національної поліції України працюють на Харківщині.

Керівник вибухотехнічної групи, заступник начальника відділу вибухотехнічної служби ГУНП у Луганській області Сергій Ковальський розповів, що фахівці поліції досконало вивчили особливості таких боєприпасів та оперативно ліквідовують їх.

“Вибухотехніки поліції часто працюють під артилерійськими обстрілами, у важких погодних умовах, очищуючи нашу рідну землю від смертоносних російських “подарунків”, - зазначили в поліції.


Раніше “Коментарі” повідомляли про ситуацію поблизу Куп'янська після захоплення окупантами Авдіївки

Нагадаємо, що у Харківській області сили ППО збили ворожу ракету. Минулого тижня українські захисники в Зміївському районі збили ракету Х-59 “ОВОД”. Ракета не здетонувала. Як ліквідували небезпечну знахідку, читайте тут.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться