Харків'яни можуть обрати нову назву станції метро “Пушкінська”: голосування

Як пропонують перейменувати станцію метро “Пушкінська”

У Харкові проводять електронне голосування - містянам пропонують обрати нову назву станції харківського метрополітену “Пушкінська". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

“Так, замість “Пушкінської” станцію пропонують назвати “Нагірною”, “Політехнічною” або “Ярослава Мудрого”, - йдеться у повідомленні міської ради. 

Голосування триватиме до 26 квітня. Долучитися до нього можна за посиланням.

Нагадаємо, Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив про плани перейменувати станцію метро “Пушкінська” 30 січня. Тоді поширювали інформацію, що станцію уже перейменували, однак це виявилося фейком. Мер Харкова пообіцяв обговорити це питання з громадськістю. Раніше була перейменована вулиця Пушкінська.

Після оголошення наміру містяни запропонували декілька варіантів нових назв. Відповідні ініціативи - звернення до міської влади були зареєстровані на сайті електронних петицій. Серед назв пропонували наступні: “Молодіжна”, “Юридична”, “Поезії”, “Літературна”. Ознайомитися з іншими ініціативами можна ознайомитися за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харківській міській раді повідомили про намір змінити назви 208 топонімів - громадське обговорення триватиме до 25 квітня. Які топоніми планують перейменувати у Харкові читайте за посиланням.

Однак у переліку нових назв немає Івана Мазепи та Степана Бандери. Депутатка Харківської міської ради Ірина Гончарова на сторінці у Facebook поділилася своїм баченням проведення перейменувань у місті.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться