Пожежу, спричинену обстрілами, ліквідували: як боролися з вогнем (ФОТО, ВІДЕО)

Харківські рятувальники майже 60 годин боролися з вогнем

Ворожі обстріли Харкова в ніч на 10 лютого спричинили масштабну пожежу. Вогонь зруйнував щонайменше 15 приватних будинків. Портал “Коментарі” з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова повідомляє, як у Харкові ліквідували пожежу. 

За словами очільника області, роботи з ліквідації наслідків обстрілу Немишлянському районі Харкова тривали дві з половиною доби. Харківські рятувальники майже 60 годин гасили полум'я, яке охопило майже 4 тисячі квадратних метрів. Врятували та евакуювали понад 60 людей. Розібрали завали. І сьогодні завершили усувати всі наслідки.

“Понад 200 рятувальників – 36 підрозділів – було залучено до цього. Вкотре продемонстрували професіоналізм. Дякуємо за вашу роботу! Дякуємо за врятовані життя”, - наголосив Олег Синєгубов. 

У Державній службі України з надзвичайних ситуацій повідомили, що сьогодні, 12 лютого, об 11:00 рятувальники ліквідували пожежу на території об'єкта цивільної інфраструктури, що виникла 9 лютого внаслідок удару БпЛА.

“Проведено відкачування паливно-мастильних матеріалів з пошкоджених резервуарів”, - уточнили у ДСНС.

Нагадаємо, внаслідок обстрілів у приватних будинках живцем згоріли люди - загинули сім осіб, серед них дитина 10-місяців. Ідентифікувати візуально тіло наймолодшої жертви обстрілу не вдалося. У поліції припустили, що мати притискала дітей до себе, а температура горіння була настільки високою, що тіло просто розплавилося. Довелося провести ДНК-експертизу для ідентифікації усіх жертв

Раніше “Коментарі” повідомляли, що у Харкові відкриють спеціальний фонд допомоги постраждалим від обстрілів. Туди планують передати речі, які небайдужі громадяни збирали постраждалим від ворожого удару 9 лютого. 



Джерело: https://t.me/synegubov/8393
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться