У Харкові та області змінили умови для підприємців: подробиці

Які кредитні умови пропонують для підприємців

Підприємцям Харківщини надали кредитів за програмою “5-7-9%” на майже 17 мільярдів гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов розповів, що за час дії програми “5-7-9%” в регіоні видали 3 509 кредитів на загальну суму 16,8 мільярда гривень. Євген Іванов розповів, що Харківщина знаходиться під постійною загрозою ворожих обстрілів, дії окупантів призводять до руйнування об'єктів виробництва, критичної та цивільної інфраструктури. Щоб допомогти підприємцям у цей час, влада області на державному рівні намагається створити індивідуальні умови підтримки бізнесу Харківського регіону.

“У результаті співпраці для бізнесу на територіях зони високого воєнного ризику було вирішено надавати компенсацію відсотків за програмою до рівня 1% на перші два роки, 5% з наступного року на інвестиційні цілі та 3% на фінансування оборотного капіталу. 

Також досягнуто збільшення терміну кредитування до 10 років на інвестиційні цілі та збільшення ліміту програми до 150 млн грн (для підприємств, що зазнали руйнувань і здійснюють діяльність на деокупованих територіях)”, - йдеться в повідомленні ХОВА.

Загалом за час дії воєнного стану в Україні видано 49 940 доступних кредитів на загальну суму 200,1 мільярда гривень. Усього з моменту старту Програми підписано 84 756 кредитних договорів на загальну суму 289,7 мільярда гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що делегацією Програми розвитку ООН в Україні оглянула зруйновані та пошкоджені будинки. Яку допомогу надасть Програма, читайте за посиланням.

Також читайте, яку роботу пропонують в Харкові




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться