У Харкові затримали медсестру із сусідньої області: що вона вчинила

Скільки коштували “послуги” медсестри

У Харкові затримали медсестру - вона допомагала в оформленні фіктивної інвалідності. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 40-річній жінці за ч. 3 ст. 369-2 КК України.

Слідство встановило, що медсестра однієї з установ у Полтавській області підшукувала людей та “допомагала” їм в оформленні фіктивної інвалідності. 

“Фігурантка розв'язувала питання про безперешкодне узгодження документів щодо медичного обстеження і стаціонарного лікування без їх фактичного проходження та перебування. Надалі це б дозволило оформити інвалідність та отримувати гроші та інші пільги від держави”, - повідомили в прокуратурі. 

За таку “послугу” медсестра ставила суму 200 тисяч гривень.

pictureПідозрювана застосовувала до “клієнтів” тактику систематичних дзвінків та повідомлень з вимаганням грошей. За “схемою” люди спочатку передавали “аванс” у розмірі 15 тисяч гривень. 

Правоохоронці затримали медсестру в порядку ст. 208 КПК України під час отримання другої частини суму у розмірі 185 тисяч гривень у Харкові від “клієнтки”, якій підозрювана “допомагала” в оформлення інвалідності ІІ групи. 

Відповідно до рішення суду підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі правоохоронці встановлюють всі епізоди злочинної діяльності лікарки та суму коштів, яку вона встигла отримати від реалізації своєї “схеми”.

Крім того, перевіряється питання щодо сприяння медсестрою оформлення “інвалідності” чоловікам призовного віку.

Також встановлюються інші фігуранти вказаного кримінального провадження - триває слідство.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що депутати Харківщини допомагали чоловікам перетинати кордон. Детальніше про схему читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться