Поблизу кордону на Харківщині затримали чоловіка: що сталося (ФОТО)

Яке покарання загрожує зловмиснику

Мешканець Харківської області допомагав чоловікам перетинати державний кордон - за свої “послуги” він просив дев'ять тисяч доларів США. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

“Ділка” затримали поблизу кордону з РФ. Зловмисником виявився 56-річний чоловік - йому повідомлено про підозру в сприянні незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідство встановило, що мешканець селища Золочів Богодухівського району організував “схему” незаконного переправлення чоловіків призовного віку на територію держави-агресора. 

Він знав розташування українських блокпостів на території району і пропонував “клієнтам” їхати разом з ним на авто. Потім чоловік висаджував їх поблизу лісу, пройшовши який, вони потрапляли на територію Росії.

Також із кожним чоловіком правопорушник проводив детальний інструктаж. За “легендою” - вони були друзями підозрюваного та разом їхали на дачу на території Богодухівщини.

За свої послуги підозрюваний оголошував суму в розмірі дев'яти тисяч доларів США.

Спочатку “клієнти” передавали першу частину суми у розмірі одну тисячу доларів США, а вже під час прибуття на місце злочину — другий транш. 

“7 квітня під час чергової спроби проїхати разом із військовозобовʼязаним український блокпост, який розташований на відстані близько 8 км від кордону з Росією, правоохоронці затримали “ділка” в порядку ст. 208 КПК України. На той момент у нього вже виявили передану “клієнтом” другу частину обумовленої суми у розмірі восьми тисяч доларів США”, - повідомили у прокуратурі.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Правоохоронці встановлюють всі епізоди злочинної діяльності ділка.

У поліції розповіли, що під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання 56-річного фігуранта виявлено та вилучено грошові кошти, отримані за незаконне переправлення, та мобільний телефон.

Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 9 років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що депутати Харківщини допомагали військовозобов'язаним виїхати з України.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться