На сміттєзвалищі у Харківській області знайшли трупи тварин: деталі

Спеціалісти перевірили трупи на наявність вірусу Африканської чуми свиней

На сміттєзвалище в Шевченківській громаді власник свинопоголів’я викинув трупи тварин. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області. 

У службі уточнили, що власник свинопоголів’я не повідомив службу ветеринарної медицини про загибель тварин та викинув їх.

Інформацію про знахідку повідомила староста Петропільського округу Шевченківської громади. Вона розповіла, що на стихійному сміттєзвалищі поблизу с. Гроза (300 м) виявлено 10 трупів свиней. Також староста сповістила представників поліції та ДСНС.

Місце, вказане заявницею, перевірили спеціалісти профільних служб. У результаті обстеження з'ясували, що свині належали мешканцю селища Шевченкове, який утримує 250 голів свиней у с. Олександрівка Шевченківської громади. 

Сам господар розповів, що приблизно 3 тижні тому вранці в одному станку він виявив трупи 10 свиней віком по 5 місяців, вагою по 70 кг. Він сам з’ясував причину загибелі тварин, знайшовши перегризений електричний кабель. Не повідомивши службу ветеринарної медицини, вирішив вивезти трупи свиней на сміттєзвалище поблизу с. Гроза. 

“Фахівці Держпродспоживслужби Куп’янського району від двох трупів свиней відібрали патологічний матеріал (трубчасті кістки), які були направлені до Харківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби для подальшого його надсилання до Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області для виключення діагнозу АЧС. Трупи тварин були спалені, на місці спалювання проведена вимушена дезінфекція хлорним вапном”, - повідомили у службі. За результатами перевірки вірусу Африканської чуми свиней виявлено не було.

Також уточнили, що порушника притягнуто до адміністративної відповідальності.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харкові перевіряють приватні домоволодіння.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться