Харків'янина судитимуть за дописи в соцмережах

Яке покарання загрожує харків'янину

Слідчі повідомили харків’янину про підозру у скоєнні злочину - він виправдовував збройну агресію РФ проти України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію поліції Харківської області.

У поліції пояснили, що з початку повномасштабного вторгнення мешканець Харкова  виправдовував та визнавав правомірними дії Росії проти України. Він систематично поширював відповідну інформацію у соціальній мережі.

Інформацію про виправдання та правомірність дій Росії на території України він систематично поширював у різних загальнодоступних пабліках з червня 2022 року. Також він заперечував збройну агресію Росії проти України, у тому числі шляхом представлення збройної агресії РФ проти України як внутрішнього громадянського конфлікту. А у своїх дописах визнавав правомірною тимчасову окупацію частини території України.

picture

Слідчі відділу поліції № 2 Харківського РУП №2 повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що  мешканець Харківської області допомагав чоловікам перетинати державний кордон - за свої “послуги” він просив дев'ять тисяч доларів США. Що загрожує порушнику, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться